Veće plate bh. arbitrima

Odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH povećane su plate sudija sa A i B liste, te svim službenim licima u M:tel Premijer ligi BiH za sezonu koja je počela prošlog vikenda. 

Tako će glavni sudija po utakmici zarađivati paušal u iznosu od 650 KM, što je za nešto više od 100 KM veći iznos nego prošle sezone. I pomoćnici će zarađivati po 100 KM više nego prethodne sezone, a sada će po utakmici biti plaćeni 500 KM. Četvrti sudija će zarađivati 300 KM, a dodatni pomoćnici, uz gol-aut liniju po 200 KM.

Delegatima će zarada biti veća za 125 KM i sada iznosi 500 KM, koliko će zarađivati i posmatrači suđenja. Medicinski službenik zadužen za sprovođenje kovid-19 protokola biće plaćen sa 400 KM po utakmici, a oficir za sigurnost za svoj rad inkasiraće 300 KM. Na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH između ostalog je utvrđen i datum održavanje redovne sjednice Generalne skupštine, koja je planirana za 25. avgust.

Na sjednici je izvršena analiza početka takmičenja u bh. eliti sa posebnim akcentom na sprovođenje plana mjera i procedura “protokola kovid-19”, u kojem su detaljno razrađene mjere za organizaciju i odigravanje utakmica. Zaključak je da se propisane mjere i procedure u cijelosti poštuju.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!