Uhapšen radnik Tužilaštva BiH zbog mita

Radnik Tužilaštva BiH Mustafa Vrabac (38) uhapšen je zbog sumnje da je od jedne osumnjičene osobe tražio 10.000 evra da bi mu obezbijedio povoljniji status.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH pomenutog terete za krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

– Osumnjićčeni je uhapšen u akciji po nalogu Tužilaštva BiH postupajući u odnosu nulte tolerancije prema pojavama koruptinih aktivnosti. Akciju su proveli policijski službenici  MUP-a Republike SSrpske  i MUP-a KS. Osumnjičeni Vrabac  je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10. 000 evra kako bi u svojstvu službene osobe i radnika Tužilaštva  BiH, pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da će osumnjičeni  u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Ističe se da je glavni tužilac naložio suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz Tužilaštva  BiH. 

– Tužilaštvo BiH i glavni tužilac pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinioci tih aktivnosti radnici institucija i agencija za provođenje  zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala. Cilj je odstranjivanja korumpiranih radnika iz svih institucija, a naročito agencija za provođenje zakona – navodi se u saopštenju.

(GlasSrpske)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!