U Istanbulu preminuo ljekar Ognjen Simikić

Nakon teške bolesti izazvane kovidom-19, u Istanbulu je preminuo Ognjen Simikić, ljekar JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Ognjen Simikić završio je Medicinski fakultet u Beogradu kao jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji, nakon čega se zaposlio u KBC “Bežanijska kosa” da bi 2020. godine prešao u Opštu bolnicu Brčko.

Od samog početka pandemije, kao ljekar iskusan u borbi sa kovidom, Ognjen Simikić angažovan je na odjeljenjima brčanske bolnice gdje su se upravo liječili pacijenti zaraženi korona virusom.

Prošao je sva iskušenja kroz koja prolazi medicinsko osoblje u tzv. „crvenim zonama“ kovid bolnica ali sudbina je htjela da, kada je skoro potpuno prestala opasnost od ovog virusa, bude inficiran pred polazak na kraći odmor u Tursku.

Odmah po dolasku u Istanbul testiranjem mu je potvrđen kovid, nakon čega mu je pogoršano stanje do te mjere da je bilo neophodno priključenje na respirator.

Nakon više od mjesec dana borbe sa ovom opakom bolešću, Ognjen Simikić, ljekar koji je spasio mnoge pacijente, izgubio je i svoju posljednju bitku.

Iza sebe je ostavio majku, oca i vjerenicu. Datum i mjesto sahrane biće naknadno utvrđeni.

 

 

 

(rtvhit.com)

 

One thought on “U Istanbulu preminuo ljekar Ognjen Simikić

  1. Sta reci, sto se rijecima ne moze iskazati…pa iako je od Boga, mnogo je..casni doktore, pocivaj u miru nebeskom medju andjelima..

Comments are closed.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!