U Doboju izgorjeli muškarac i kuća u kojoj je živio

DOBOJ – Ugljenisano tijelo Mihneta O. (48) pronađeno je u srijedu u kući u dobojskom naselju Kotorsko, saznaju “Nezavisne”.

Kako nam je potvrđeno, ugljenisano tijelo muškarca pronađeno je prilikom gašenja požara na kući koja je u vlasništvu njegovog brata, a u kojoj je nesrećni Mihnet O. živio sam.

“Prema prvim informacijama, sve ukazuje na to da je osoba koja je nastradala u požaru najvjerovatnije sama prouzrokovala požar te da je zapalila sebe i kuću. Radi se o osobi koja je imala psihičke poteškoće. Zasad dokazi govore da je u pitanju samozapaljenje, ali ipak sve će biti jasnije kada se u potpunosti završi policijski uviđaj nakon kojeg ćemo biti sigurni u pravi uzrok”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Prema njegovim riječima, vatru je prvo uočio komšija i vatrogasci su brzo stigli i lokalizovali požar koji se nije proširio na druge objekte.

Ugljenisano tijelo muškarca tokom gašenja pronađeno je u prizemlju kuće.

U gašenju su učestvovali vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, kao i vatrogasci iz Kotorskog.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Doboj, slučaj im je prijavljen u 15.30, a tijelo M.O. pronađeno je u prizemlju kuće koja je izgorjela u požaru u dobojskom naselju Kotorsko.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a uviđaj je nastavljen i drugi dan nakon požara”, naveli su iz PU Doboj.

Podsjećamo da je prije desetak dana u požaru na kući u Banjaluci nastradala starica Janja Dakić kada je vatra zahvatila njenu baraku u naselju Lazarevo.

Kako su tada za “Nezavisne” ispričali mještani, nesrećna starica živjela je sama, ali su je djeca svakodnevno posjećivala i brinula se o njoj.

Kobnog dana, nakon što joj je otišao sin, starica je ostala sama u kući, a komšije su nakon nekoliko časova primijetile dim i pozvale vatrogasce.

Do njihovog dolaska pokušali su sami otvoriti vrata i pomoći baki koja je bila slabo pokretna.

Međutim, kada su otvorili vrata, dočekao ih je gust dim i plamen, jer kuću je već uveliko bio zahvatio požar i ništa nisu mogli učiniti da spase staricu.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!