Tegeltija: Neće biti zaključavanja ni dodatnih mjera, naručeno 1,23 miliona vakcina

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da neće biti dodatnih mjera kojima bi bilo ograničeno kretanje i zabranjen rad privrednih subjekata te da je do sada naručeno 1,23 miliona vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija je, nakon sastanka o trenutnoj epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj širenjem virusa korona u Doboju, rekao da je epidemiološka situacija takva da su postojeće mjere dovoljne da pandemija bude održana pod kontrolom.

On je istakao da je posljednje dvije sedmice evidentna stabilizacija broja zaraženih virusom korona, te zahvalio građanima što su odgovornim ponašanjem tome doprinijeli.

– Zdravstveni sektor je i dalje pod pritiskom, ali spreman da prihvati sve kojima je potrebna njega – rekao je novinarima Tegeltija.

Tegeltija se u Doboju sastao sa predsjednicima vlada Republike Srpske Radovanom Viškovićem i FBiH Fadilom Novalićem, te predstavnikom Brčko distrikta  te ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem i ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslavom Mandićem.

(GlasSrpske)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!