TASOVAC – Uskoro nova fabrika u Ugljeviku, posaoza najmanje 80 radnika!

Na RiTE Ugljevik danas svečano predato na upotrebupostrojenje za odsumporavanje dimnih gasova. Ova investicija otvorila je i brojne mogućnosti za izgradnjunovih fabrika i razvoj drugih privrednih grana u podmajevičkom kraju, rekao je Milutin Tasovac, izvršni direktor za proizvodnju električne energije.

U Ugljeviku bi, naime, u narednom periodu mogla bitiotvorena fabrika rigips ploča.

„Tokom procesa odsumporavanja kao nusproizvodnastaje gips. Taj gips se koristi u industriji za pravljenjerigips ploča. Mi smo potpisali pismo namjere sajednom kineskom kompanijom, BNBM, koja je najvećiproizvođač rigips ploča u svijetu”, kazao je Tasovac.

Iako svi ekološki projekti, baš kao i projekat izgradnjesistema za odsumporavanje, predstavljaju trošak, u ovom slučaju otvaraju se nove mogućnosti oživljavanjaprivrede ovog kraja.

“Kineska kompanija BNBM ima namjeru da proizvodi rigips ploče. Dogovorena je lokacija ovdje gdje će da prave novu fabriku, praviće oko četiri miliona kvadrata rigips – ploča i da zapošljavaju minimalno osamdeset radnika”, rekao je Tasovac i dodao da to predstavlja veliki uspjeh.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!