Takmičarska komisija FS BiH: KRAJ SEZONE! Sarajevo prvak, Čelik i Zvijezda 09 u niži rang

Upravo je završena sjednica Takmičarske komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je donijela odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine. Odluku mora potvrditi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Takmičarska komisija je odlučila da proglasi kraj premijerligaške sezone nakon 22. odigrana kola. Vodeća ekipa Sarajevo je proglašena za prvaka, društvo najboljih napuštaju Čelik i Zvijezda 09, dok će osim Sarajeva (Liga prvaka) u Evropi igrati Željezničar, Zrinjski i Borac (Evropa liga). U društvu najboljih ponovo će igrati Olimpik i Krupa.

Prekinut je i Kup Bosne i Hercegovine u čijoj završnici su trebali igrati Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg, a ove odluke Takmičarske komisije treba potvrditi i Izvršni odbor Fudbalskog saveza čija sjednica bi trebala biti održana u narednim danima.

Podsjetimo, fudbal u Bosni i Hercegovini je suspendovan nakon tri odigrana kola nastavka Premijer lige zbog pandemije korona virusa, a iako su sve zemlje u regionu (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Slovenija) nastavile ili će nastaviti sezonu, u BiH fudbala najvjerovatnije do početka avgusta neće biti.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!