Studenti iz Beograda u posjeti RiTE Ugljevik

 

Oko trideset studenata Rudarsko geološkog fakultetaUniverziteta u Beogradu danas je boravilo u posjeti Rudnik i Termoelektranu Ugljevik.

 

Studenti su obišli površinski kop “Bogutovo selo”, a domaćini suse potrudili da im što bliže objasne i proces proizvodnje uglja.

 

“Na našem površinskom kopu su teški rudarskogeološkiuslovi, ali svojom stručnošću i požrtvovanošću zaposlenihostvaruju se svi planirani zadaci. Godišnje se u našem rudnikuproizvede oko dva miliona tona uglja”, rekao je studentimaDimšo MIlošević, glavni tehnički rukovodilac Radne jediniceRudnikna RiTE Ugljevik.

 

Ono što je budućim inženjerima bilo posebno zanimljivo je činjenica da je Rudnik Bogutovo selo u fazi zatvaranja, dok je u fazi otvaranja rudnikIstok 1”.

 

Za većinu njih ovo je bila i jedinstvena prilika da se sretnu i upoznaju sa najnovijom opremom, ali i metodama radaugljevičkog rudnika. Cilj posjete studenata bilo je produbljivanjeteorijskih znanja i upoznavanje sa specifinostima kopa”, rekao je Vladimir MIlisavljević, profesor stručne prakse na Rudarskogeološkom fakultetu.

 

U sklopu posjete studenti su obišli i postrojenje zaodsumporavanje dimnih gasova, te se bliže upoznali sa važnošćui načinom rada tog postrojenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!