STOTINU ČLANOVA NA RASPOLAGANJU INSTITUCIJAMA U SLUČAJU POPLAVA

Udruženje veterana “Garda panteri” odlučilo je da stotinu pripadnika ove organizacije u slučaju potrebe stavi na raspolaganje Republičkim institucijama i kriznom štabu grada Bijeljina povodom najavljenih obilnih padavina.

“Činjenica je da Civilna zaštita grada Bijeljina ne funkcioniše najbolje, pa smo odlučili da na raspolagnje stavimo stotinu iskusnih ljudi koji bi pomogli eventualnu odbranu od poplava i evakuacije stanovništva”, navodi se u saopštenju Udruženja veterana “Garda panteri”.

Preduzeće “Vode Srpske” upozorilo je na veoma obilne padavine narednih dana i pozvalo stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske do petka, 20. januara, očekuju se veoma obilne padavine na području Hercegovine, gornjeg Podrinja i Sarajevsko-romanijske regije, kao i na zapadu Srpske, te rast bujičnih vodotokova, kao i vodostaja većih rijeka.

(Srna)

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!