Stanovnici MZ Janja: Petrović opstruiše provođenje Zakona o legalizaciji

Stanovnici Mjesne zajednice Janja, Novog Naselja nezadovoljni su uoči večerašnjeg najavljenog dolaska gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića kritikujući ga da provodi opstrukciju provođenja Zakona o legalizaciji stambeno poslovnih objekata izgrađenih prije 2013 godine. Petrović je, kako naglašavaju, zadržao plaćanje gradskih taksi i drugih troškova, dok su druge opštine i gradovi obezbijedili da se oni ukinu i legalizacija bude besplatna.

„Iako je Zakon o legalizaciji stupio na snagu prije 4 mjeseca, mi na području grada Bijeljine još uvijek nemamo tačno utvrđena pravila po pitanju njegove primjene. Smatramo da se radi o gradonačelnikovoj teškoj opstrukciji, koja se provodi na taj način da se Gradska uprava ne odriče naplate taksi, kojih se trebala odreći u korist građana koji žele legalizovati objekte“ rekao je danas Boris Кlašnja, član Savjeta Mjesne zajednice Janja.

Mjesna zajednica Janja je uz Кoviljuše i Dvorove najveće izbjegličko naselje na području Grada Bijeljine. Stanovnici ovih naselja tvrde da i pored niza olakšica koje je još u jesen prošle godine, Republika Srpska predvidjela za legalizaciju objekata izgrađenih prije 2013. godine, oni do danas ne znaju kako da besplatno ostvare to pravo na području grada Bijeljine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!