STANJE VEOMA TEŠKO, ALI I DALJE POD KONTROLOM

Na liječenju u kovid bolnicama je 91 bolesnikod kojih je 22 na respiratoru, a 55 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je deset prijema. “Stanje u Kovid bolnicama je veoma teško, ali situaciju još uvijek držimo pod kontrolom”, ocijenjeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano još 74 novozaraženih virusom korona. Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava, raste broj prijema, a ono što posebno zabrinjava jesu teške kliničke slike kod pacijenata, među kojima ima I mlađih osoba.

U izjavi novinarima infektolog dr Aleksandra Radojčić izjavila je da, uprkos konstantnom rastu bolesnika, u  Kovid bolnicama ima dovoljno mjesta, te da Krizni štab Bolnice zasjeda svakodnevno i pravi strategiju za postupanje u slučaju da se scenario pogorša. “U bolnicama leže bolesnici svih životnih dobi. Najteži slučajevi su starija lica sa komorbiditetima, uz bolesnike srednje životne dobi, a najmlađi pacijenti imaju 34 i 32 godine”, rekla je Radojčićeva.
Ona je izrazila nadu da će sporazum koji  Bolnica ima sa domovima zdravlja o formiranju dnevnih bolnica, rasteretiti bolničke kapacitete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!