Saopštenje navijača fudbalskog kluba “Radnik”

Na našu adresu stiglo je saopštenje navijača fudbalskog kluba “Radnik”, koji prenosimo u cijelosti.

Ponovo pokušaj destabilizacije FK RadnikSrađan Bajić na ulaznim vratima Radnika????Seniori Radnika su na startu ove sezone od pet odigranih kola, na četiri susreta ostali neporaženi,odnijeli po bod na vrućem gostovanju u Mostaru, Tuzli i Krupi. Za mnoge, istinske poznavaoce aktulenih prilika u Radniku, ovaj rezultat je veliki uspjeh.

Naravno, ima i onih koji misle da je Radnik morao pobjediti i Slobodu, Krupu i Široki, ali na sreću njih je malo. Radnikov uspjeh je prije svega djelo igrača koji su dali svoj maksimum, ali i stručnog štaba na čelu sa trenerima Slavkom Petrovićem, Jovom Borkovićem i Zoranom Sofrenićem.

Lošiji dio u klubu su omladinske selekcije, i to niko ne poriče. Morao se ostvariti povratak juniora u Premijer ligu, a ostale selekcije moraju postizati bolej rezultate. Ovakvi rezultati mlađih selekcija dali su za pravo pojedincima da već krenu sa smjenama trenera u ovim kategorijama, kao i šefa omladinskih selekcija Dragana Jevtića.

Ekipno, mlađe selekcije nisu postigle očekivane rezultate, ali je 13 juniora i kadeta priključeno seniorskom sastavu, neki su već dobili i prilike na prvenstvenim utakmicama,i to je potvrda dobrog rada sa pojedincima. Na njegovo mjesto treba da dođe Srđan Bajić, trener u pokušaju, koji je u svojoj karijeri radio u uLeotaru, Drini iz Zvornika (tri mjeseca), Rudaru iz Pljevalja (dva mjeseca, nešto duže se zadržao u Sutjesci iz Foče a skoro dvije sezone u Radniku, kada ga je zamjnio Slavko Petroivć, a tada je Radnik nakon šest kola imao osvojen jedan bod i postigao jedan gol.

A informacije radi, od 2017. godine, Bajić nije bio nigdje angažovan.Od te promjene na čelu stručnog štaba krenuo je i meteorski uspjeh Radnika, naravno, za uslove koje ima bijeljinski klub. Izborena su dva nastupa u Evropi, osvajani Kupovi BiH i RS, stvoren jedan respektabilan i stabilan klub.Naravno dolazak Bajić u Radnik bi i koštao. Slavko Petrović i njegovi pomočnici su u ovoj sezoni, revizijom ugovora, smanjenjem igračkog kadra i plata, uštedeli klubu 208.000 KM.

Ako uzmemo da bi dolazak Bajića koštao mimumum 2.000 KM mjesečno, samo plata, plus stan i hrana, onda dolazimo do cifre da bi njgov angažman u Radniku, na godišnjem nivou iznosio skoro 40.000 KM. Usporedbe radi, članarina koju plaćaju svi u omladinskom pogonu Radnika je negdje oko 50.000KM.Bajić je i u bliskim rodbinskim vezama sa pojedincima iz Uprave kluba, koji su glavni zagovornici njegovog povratka.

Naravno, ovo je samo odskočna daska da se on dovede na mjesto sadašnjeg trenera Slavka Petrovića i da preuzme klub. Na kraju se pitamo ko ponovo pokušava da destabilizuje klub, koji se prilično stabilizovao nakondešavanja sa smjenom Mladena Krstajića. Ovim putem vjerni navijači upućuju apel čelnicima kluba, prevashodno Gradonačleniku Mići Mićiću, na čije je insistiranje Petrović i došao u klub, da povedu računa o ovakvim potezima pojedinaca, jer bi njihovom ishitrenom odlukom moglo da se upropasti sve što je stvarano u poslednjih šest godina rada.Ne želimo da Radnik ponovo gledamo u Prvoj ligi RS, želimo Radnik ponovo u Evropi.

Navijači FK Radnik

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!