BIJELJINA: Radnik danas protiv Krupe za 7 pehar Kupa Srpske

U Šamcu će danas od 17 časova biti odigrano finale 26. izdanja Kupa Republike Srpske, u kojem Bijeljinci žele osvojiti sedmi pehar, a Krupljani prvi. 

Kraj sezone Radnik i Krupa dočekuju u različitom raspoloženju, a priliku da ga poprave imaće danas od 17 časova, kada će na Gradskom stadionu u Šamcu igrati finale 26. Kupa Republike Srpske.

Krupljani su neslavno završili nastup u Premijer ligi BiH, iz koje se nakon četiri godine sele u Prvu ligu Republike Srpske, dok su Bijeljinci osvajanjem pete poziciji u bh. eliti, nakon što Željezničar nije dobio UEFA licencu, izborili plasman na međunarodnu scenu.

Tim Mladena Žižovića najtrofejniji je u najstarijem takmičenju Srpske sa šest trofeja, pa će u današnjem duelu pokušati da se domogne sedmog pehara i tako se još više učvrsti na prvoj poziciji.S druge strane, ekipa koju s klupe predvodi Slobodan Starčević još ne zna za slavlje u takmičenju koje je svoje premijerno izdanje imalo sad već davne 1993. godine, pa će danas imati šansu da upiše svoj prvenac.

Zanimljivo je da su Radnik i Krupa do sada odigrali 12 mečeva, a ekipa iz Krupe na Vrbasu niti jednom nije uspjela da slavi!

Dueli ova dva tima najčešće su završavali neriješenim rezultatom, čak 10 puta, dok je u dva navrata slavio semberski premijerligaš (oba puta 3:1).

Ove sezone odigrali su tri meča u Premijer ligi BiH, sve tri bez pobjednika – 2:2, 0:0, 2:2.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!