SNSD donirao knjige biblioteci u Ugljeviku


Članice Opštinskog izbornog štaba i aktiva žena SNSD-a Ugljevik sakupile su u destodnevnoj akciji 150 knjiga za ugljevičku Narodnu biblioteku. Akciju je inicirao kandidat za načelnika Milutin Tasovac, a donaciju je uručio nosilac odborničke liste SNSD-a Žarko Novaković.

“Želimo da motivišemo i druge organizacije i političke subjekte u Ugljeviku da se pridruže našoj akciji i obogate bibliotečki fond. Živimo u vrijeme epidemije koronavirusa gdje sigurno ima prostora da se ljudi vrate knjizi i mnogo je korisnije da knjige budu u biblioteci, dostupne svima”, rekao je Novaković.


Direktor biblioteke Nedeljko Zarić zahvalio se SNSD-u i aktivu žena za poklon i naglasio da svaka knjiga mnogo znači, naročito kada je u pitanju oko 150 naslova.

“Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju, da se nastavi i sledeće godine kako nam je i obećano iz SNSD-a. Uručićemo im jednu člansku kartu, za jednu članicu aktiva žena, kao simboličan znak naše zahvalnosti”, izjavio je Zarić, koji je apelovao na građane Ugljevika da ne drže pročitane knjige na policama jer one mnogo više znače u biblioteci.

Narodna biblioteka u Ugljeviku u svom fondu ima preko 25 000 knjiga, a članova je oko 500, nešto manje nego prethodnih godina, sve zbog epidemije koronavirusa zbog koje su otkazane i sve promocije u ovoj godini.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!