SKUPŠTINA GRADA USVOJILA ODLUKU KOJOM SE SUBVENCIJE ZA DJECU U PRIVATNIM VRTIĆIMA POVEĆAVAJU SA 20% NA 30%

Predsjednik skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević koji je predlagač ove tačke dnevnog reda, ocijenio je danas kao prijeko potrebno i nužno, usvajanje odluke kojom bi se subvencija za djecu u privatnim vrtićima povećala sa 20% na 30%. Đurđević je istakao da djeca koja idu u privatne vrtiće i djeca koja su smještena u javni vrtić „Čika Jova Zmaj“ moraju imati jednak tretman lokalne zajednice, zbog čega je Skupština grada 2021. godine i uvela ove subvencije.
„Budžet koji je u ovoj godini namijenjen za subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima je 440 000 KM, a roditelji ove djece mjesečno plaćaju od 250 do 300 KM, uz subvenciju od 20%. Budžet Javne ustanove ,,Dječiji vrtić Čika Jova Zmaj“ je 3.471.700 KM, a cijena boravka je 170 KM. Iz ovog se vidi da postoji velika disproporcija i nejednak tretman, što želimo, barem djelimično, ispraviti. Ova odluka je samo početak i smatram da subvencija mora biti povećana u narednoj budžetskoj godini“ rekao je Đurđević.
Predsjednik Skupštine grada Bijeljine smatra i da je neophodno obezbijediti dio novčanih sredstava u vidu podrške radu privatnih vrtića kako ne bi bili prinuđeni da, usljed stalnih poskupljenja i inflacije, često povećavaju cijenu boravka djece.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!