RSS osudila isticanje ratne zastave tzv. Armije BiH od strane Mustafe Gradaščevića

Odbor za boračka pitanja Republičke stranke Srpske osudio je postupak potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina Mustafe Gradaščevića koji je povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH na njegovoj Fejsbuk stranici objavio ratnu zastavu takozvane Armije BiH.

  • Potpredsjedniče Skupštine, iako ste u vašim nedavnim izjavama pozivali na građenje tolerantnije Bijeljine, nije nam jasno zbog čega ste postavili zastavu takozvane Armije BiH, a ne zvaničnu zastavu? Naša preporuka je da se ostavite ratno-huškačke politike i simbola, jer ste imali sreću da ne učestvujete u ratnim dejstvima devedesetih godina i niste ni svjesni kakve posljedice ona nose. Iskreno vam želimo da to nikada i ne osjetite – saopšteno je iz RSS.

U saopštenju je navedeno da se stvaraoci Republike Srpske ni u ratu nisu plašili zastave koju je istakao Gradaščević, a kamoli sada, kada žive u svojoj, slobodnoj zemlji.

  • U istoj toj Republici Srpskoj, odnosno Bijeljini, radite i živite vi i vaša porodica i to mnogo bolje nego većina stanovnika Srpske. Zato vas još jednom pozivamo da prije izlaska u javnost sa određenim stavovima, dobro razmislite da li su oni u skladu sa suživotom, tolerancijom i napretkom koje redovno prizivate – poručili su iz Odbora za boračka pitanja RSS.
error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!