RiTE Ugljevik: Dobri proizvodni rezultati u vrijeme vanrednog stanja

U maju mjesecu iz Rudnika i termoelektrane Ugljevik je u elektroenergetski sistem isporučeno 159,99 GWh (gigavat sati) električne energije što je 42,6% u odnosu na ukupnu mjesečnu proizvodnju u Elektroprivredi Republike Srpske (375 GWh).

Od početka godine zaključno sa 31.05. RiTe Ugljevik je proizvela 756,49 GWh električne energije što je 34,38% ukupne proizvodnje u Elektroprivredi Republike Srpske za taj period (2200 GWh).

“Ti rezultati su ostvareni u vanrednim uslovima izazvanih pandemijom korona virusa. U Rudniku i termoelektrani Ugljevik proces rada je bio organizovan u skladu sa vanrednim mjerama na suzbijanju širenja korona virusa , od 13. marta 2020. godine.  Proces proizvodnje je organizovan na način da na posao dolaze isključivo radnici koji su neophodni za nesmetano odvijanje proizvodnog procesa”, kaže direktor RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović.

“Preduzeće je uvelo  stroge mjere zaštite prema preporukama republičkog kriznog štaba,  a  suspendovanje bio rad restorana društvene ishrane radnika, ukinut organizovani prevoza radnika,  itd. Svim radnicima koji su radili  podjeljena su neophodna zaštitna sredstva.  Radnici preduzeća su poštovali ove mjere, a  radni i proizvodni proces i na rudniku i u termoelektrani, u tim novonastalim uslovima,  odvijao se nesmetano tako da danas možemo konstatovati da smo ostvarili dobre proizvodne rezultate i nismo imali radnika zaraženih korona virusom. Od danas su se na posao vratili svi radnici preduzeća irad se nastavlja u normalizovanim uslovima uz dalje poštovanje zaštitnih mjera”, kaže Stojanović.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!