OD 1.100 КONTROLISANIH PJEŠAКA 1.094 POČINILO PREКRŠAJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su u kontroli usmjerenoj na odnos vozača i pješaka i upotrebu mobilnog telefona evidentirali 3.441 prekršaj kod vozača od ukupno 5.900 kontrolisanih, te 1.094 prekršaja koje su počinili pješaci kojih je 1.100 kontrolisano.

Akcija “Odnos pješak-vozač i mobilni telefon” organizovana je od 25. do 28. marta, a akcenat je stavljen na uočavanje i sankcionisanje prekršaja nepoštovanja obaveze vozača prema pješacima, nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka, korištenje mobilnog telefona za vrijeme upravljanja vozilom i nepropisnog kretanja pješaka kolovozom.

Prekršajni nalog zbog nepoštovanja obaveze prema pješacima dobilo je 2.030 vozača, a za 977 vozača uručen je prekršajni nalog zbog nepropisnog parkiranja na površinama namjenjenim za kretanje pješaka, saopšteno je iz MUP-a Srpske.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Zbog korištenja mobilnog telefona, za vrijeme upravljanja motornim vozilom, sankcionisano je 434 vozača.

Tokom akcije evidentirana su i 1.302 prekršaja, koja nisu bila akcent akcije, a koje su počinili vozači.

Кada je riječ o pješacima, najveći broj prekršajnih naloga – 801 uručen je zbog korištenja mobilnog telefona ili slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom, kao i zbog prelaska puta mimo obilježenih pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza, odnosno prolaza za pješake.

Za 75 pješaka uručen je prekršajni nalog zbog stupanja na pješački prelaz za vrijeme zabrane, na kojem je saobraćaj pješaka regulisan svjetlosnim saobraćajnim znacima, a zbog ometanja saobraćaja vozila sankcionisano je 36 pješaka.

Sankcionisan je i 181 pješak zbog nepropisnog kretanja i zadržavanja na kolovozu, nekorištenja trotoara i površina namijenjenih za kretanje pješaka, kao i zbog nepropisnog kretanja u uslovima smanjene vidljivosti i tokom noći.

Iz MUP-a su najavili da će nastaviti da sprovode pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na ove prekršaje.

MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju ponašaju odgovorno i da poštuju saobraćajne propise.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!