Rebalansom budzeta koji je na Dnevnom redu 42. sjednice hitno pomoći privredi


Za petak 30. oktobar zakazana je 42. sjednica Skupštine Grada Bijeljina, gdje će jedna od glavnih tačaka biti usvajanje nacrta rebalansa budzeta. 
Odbornici Partije Demokratskog Progresa u Skupštini Grada Bijeljina, uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta obezbjede sredstva kako bi se pomoglo privrednicima pogođenim smanjenjem obima posle usled pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona. 
Šef odborničkog kluba PDP_a Slaviša Marković, kaže da rebalansom budžeta treba imati u vidu i pogoršanu epidemiološku situaciju u gradu i da treba naći načina da se pomogne privrednicima. Skupština je i ranije svojim Odlukama, koliko je u tom trenutku bilo moguće pomagala privrednicima pogođenim epidemiološkim mjerama, oslobađajući ih plaćanja komunalnih taksi.
Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalanas budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomoglo najugroženijim u oblasti ugostiteljstva, muzičare, turizma i  prerađivačke industrije gdje je očit pad obima posla. Ljudima je ugrožena egzistencija i normalni uslovi za život, te je sasvim logično da se hitno interveniše iz budzeta. Ovo je neophodno uraditi već u petak na sjednici Skupstine grada, kako se demonstracije koje su juče bile ispred zgrade gradske uprave ne bi više ponavljale.
Sredstva preusmjeriti sa projekata koji se ne mogu završiti u ovoj godini, a njihovu realizaciju nastaviti kada se steknu povoljni uslovi, jer je egzistencija ljudi najvažniji projekat – dodao je Marković.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!