Požar u Sarajevu: Jednu osobu ugušio dim, izgorjela dva automobila

Jedna osoba je preminula, a najmanje dvije su povrijeđene usljed požara koji je zahvatio nekoliko automobila u garaži stambene zgrade Tibra u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima. Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, a još dvije osobe su zbog povreda prevezene na Klinički centar univerziteta u Sarajevu, javlja klix. Naime, u sarajevskom naselju Stup jutros je došlo do požara u podzemnoj garaži stambenog nebodera prilikom čega su izgorjela najmanje dva automobila. Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30.

Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca. Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizpvali požar. “Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa – puno dima”, rekao je jedan od stanara. Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno.

Izvor: Klix.ba

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!