Posthumna odlikovanja za 18 boraca - Moja Bijeljina

Posthumna odlikovanja za 18 boraca

Izaslanik predsjednice Republike Srpske Slobodan Župljanin i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručili su danas 18 posthumnih odlikovanja porodicama poginulih i nestalih boraca iz Bijeljine, Pelagićeva, Brčkog, Lopara i Ugljevika, dok je jedno odlikovanje dodijeljeno Radivoju Maksimoviću iz Lopara, borcu prve kategorije i ratnom vojnom invalidu.

Mićić je zahvalio predsjednici Srpske i njenom Кabinetu na organizovanju dodjele odlikovanja i istakao da je to najmanje što se moglo učiniti za ljude koji su dali živote za svoju Republiku u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

  • Treba nastaviti pomagati porodicama poginulih i nestalih, kako na lokalnom nivou, tako i na republičkom. Djeci poginulih boraca treba obezbijediti sigurno zaposlenje, a iznos invalidnina povećati – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Izaslanik predsjednice Slobodan Župljanin naveo je da današnjim činom odlikovanja Republika Srpska podsjeća da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koja je podnesena za njen nastanak.

  • Moramo poslati poruku budućim generacijama da se niko ne može „pogađati“ oko Republike Srpske. Ovim činom želimo da otrgnemo od zaborava djela naših boraca i spriječimo napade na našu Republiku, koji su sve češći, perfidniji i drskiji – kaže Župljanin.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić istakao je da se posthumna odlikovanja dodjeljuju od 2012. godine.

  • Ove godine posthumno je odlikovano oko 150 boraca, a ukupno od 2012. godine njih 2.145. Trudimo se da ubrzamo ovaj proces i da u naredne dvije godine dodijelimo medalje svim porodicama – naveo je Lazić.
error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!