PETROVIĆ: NE OPSTRUIŠEM SPORTSКE КLUBOVE, RASPODJELA NOVCA MORA BITI U SКLADU SA ZAКONOM

Gradonačelnik Ljubiša Petrović demantovao je navode da opstruiše isplatu finansijskih sredstava iz gradskog budžeta za potrebe sportskih klubova.

„Očigledno je ovdje riječ o zamjeni teza. Pokušavaju da me predstave kao gradonačelnika koji ne da novac sportskim klubovima. To apsolutno nije tačno“, kategoričan je Petrović, koji je poručio da se u ovoj oblasti mora postupati isključivo u skladu sa zakonom.

On je istakao da je Gradska uprava već uputila u proceduru prijedlog za izmjenu Pravilnika o raspodjeli sredstava za sport i fizičku kulturu.

„Očekujemo nakon objave u Službenom glasniku da Savjet za sport na svojoj posebnoj sjednici tek razmatra samu raspodjelu finansijskih sredstava. Da bi se ispoštovala procedura, izražavamo nadu da je Stručna služba zbog hitnosti postupanja i odgovornosti prema sportskim klubovima uputila predmetni akt na objavu, jer bi se time ispunile pretpostavke da se u toku ove sedmice, a nakon stupanja na snagu Pravilnika, održi sjednica Savjeta za sport na kojoj bi bio razmatran plan raspodjele sredstava po Pravilniku za 2021. godinu“, pojasnio je gradonačelnik i ukazao na nezakonito postupanje Savjeta za sport.

„Zaključak Savjeta za sport o interventnoj isplati finansijskih sredstava za sport od 15. aprila, a koji je proslijeđen gradonačelniku na dalje postupanje, nezakonit je i suprotan odredbama Poslovnika o radu Skupštine Grada Bijeljina, jer imamo jasno propisane nadležnosti Savjeta za sport. Poslovnik o radu Skupštine Grada kaže da ovaj Savjet ne može donositi zaključke, nalagati nikakvu interventnu isplatu finansijskih sredstava i ne može gradonače lniku nalagati bilo kakvu radnju, a u konkretnom slučaju to se odnosi na finansijsku isplatu klubovima“, podvukao je Petrović.

On je podsjetio da je i u 2020. godini prva isplata iz budžeta sportskim klubovima izvršena 3. aprila, te zapitao da li je i tada neko blokirao rad klubova, kako se to sada tendenciozno i neutemeljeno tvrdi.

„Кabinet gradonačelnika i Gradska uprava podržavaju i navijaju za sve sportske klubove u gradu Bijeljina, ali isto tako navijamo za zakon, transparentnost i poštovanje svih pravila“, poručio je Petrović.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!