Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Opozicija će tražiti ponovo brojanje glasova i za nivo izbora za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu i Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao je Milan Radović, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici tri i zamjenik predsjednika SDS-a.

On je istakao da je glasanje prošlo u redu ali da su sumnje nastale kad je došlo do upisivanja broja glasova i pravljenjem zapisnika.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, je rekao da je došlo do prekrajanja izborne volje građana između 80 i 100 hiljada glasova.

Borenović je rekao da opozicija hoće samo istinu i da na bazi dokazivih činjenica sutra u 15 časova podnosi zahtjev za ponovno brojanje glasova a na bazi toga tražiti ponavljanje glasova.

Rekao je da poziva da se u četvrtak u 18 časova organizuju građani na protest koji će početi na Trgu Krajine u 19 časova.

Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske, je rekla da kao kandidat neće odustati i da će ići do kraja da se ispoštuje narodna volja.

“Nisam pokradena ja nego je pokradrn narod. Ako je neko pobijedio, zašto se boje otvaranja vreća”, rekla je ona.

Milan Miličević, načelnik Teslića i funkcioner SDS-a, je rekao da će biti podizane krivične prijave protiv onih koji su organizovali krađu.

(Nezavisne)

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!