Odlazak u Tuzlu 15.05. na mjesto gdje je stradalo 54 vojnika JNA

U organizaciji Odbora za njegovanje oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, Grada Bijeljina, Gradske boračke organizacije Bijeljina i Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini za 15. maj 2022. godine planirano je obilježavanje 30 godina od stradanja vojnika u „Tuzlanskoj koloni“.


Obilježavanje 30 godina od napada na kolonu vojnika u Tuzli počeće okupljanjem građana ispred gradske uprave Grada Bijeljina 15. maja u 8.00 časova, a polazak za Tuzlu je planiran u 8.30 časova.


Na mjestu zločina u Tuzli učesnici obilježavanja će mirno prošetati, zapaliti svijeće i položiti cvijeće i na taj način odati počast stradalim vojnicima.


Obilježavanje će biti nastavljeno u Bijeljini u 12.30 časova na gradskom groblju na Pučilama, gdje će nakon parastosa poginulim vojnicima i polaganja vijenaca prisutnima obratiti zvaničnici Republike Srpske, Grada Bijeljina i preživjeli učesnik „Tuzlanske kolone“.
Podsjećamo, muslimanske snage napale su 15. maja 1992. godine kolonu JNA u Tuzli koja je, na osnovu prethodnog postignutog dogovora trebalo da napusti BIH, pri čemu je stradalo najmanje 54 vojnika JNA, a 44 je ranjeno.

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!