Od ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina

Na području Policijske uprave Bijeljina od ponedeljka 16.05 do 22.05. 2022. godine sprovodi se pojačana kontrola vozača ,,dvotočkaša“ i kontrola korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja, dok će u periodu od 19.05. do 21.05.2022. godine pojačana kontrola biti usmjerena i na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova.

Naime, za prva četiri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima što je za oko 35% manje u odnosu na isti period 2021. godine. Registrovano je 12 nezgoda sa težim tjelesnim povredama što je za 33% manje, dok je sa lakšim tjelesnim povredama registrovano 47 nezgoda što je za oko 34% manje u odnosu na uporedni period. Za prva četiri mjeseca 2022. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području naše Uprave je povoljno pre svega zbog činjenice da u ovom periodu nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da svjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, jer štiteći sebe, štite i druge učesnike u saobraćaju.

(PU BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!