Obrt u Podgorici: Crnogorci sada pozivaju Srbe da dođu

Odluka o tome sa kojim ce državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je daanas premijer Crne Gore Duško Marković.

On je istakao da u toj odluci neće biti nimalo politike.

“Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvijek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovdje ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspjehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspjele taj standard da ostvare”, rekao je Duško Marković, odgovorajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da se Srbija uspješno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

“U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru”, kazao je Marković, prenosi Blic.

Prije dva dana premijer Crne Gore najavio je da će od 1. juna Crna Gora otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 oboljelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!