Novinari ispred Skupštine zalijepili usta, pozvali poslanike da ne glasaju za kriminalizaciju klevete

Grupa novinara u Banjaluci okupila se ispred Narodne skupštine Republike Srpske gdje poslanici trebaju raspravljati o izmjenama Krivičnog zakonika kojim se kriminalizuje kleveta.

 

Novinari su zalijepili trake preko usta i slomili olovke, simbolično pokazujući do čega će ovakav zakon dovesti te poručili da će objaviti imena i prezimena svih poslanika koji danas dignu ruku za kriminalizaciju klevete i uvrede.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić je rekao da su novinari poslanicima ostavili olovke kako bi se sami nastavili baviti novinarstvom jer bi usvajanje ovako represivnog zakona ugasilo novinarstvo.

-Pozivamo poslanike da glasaju po svojoj savjesti a ne po stranačkoj pripadnosti – rekao je Vukelić i dodao da je čak i premijer Srpske RAdovan Višković priznao da je ovaj zakon loš, ali da je ipak upućen u javnu raspravu.

U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da budu razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, kojim su predviđene ogromne kazne.

(GlasSrpske)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!