Njamačka fondacija nastaviće saradnju sa Gradom Bijeljina

Njamačka Fondacija „Кonrad Adenauer“ u BiH izrazila je spremnost za nastavak saradnje sa Gradom Bijeljina u smislu ostvarivanja korisnih ekonomsko-finansijskih kontakata i dovođenja stranih investitora u Semberiju, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon razgovora sa direktorom ove fondacije Svenom Petkeom.

Petrović je poručio da će već na narednom sastanku biti konkretizovani modeli saradnje, sa ciljem izgradnje efikasnijeg društvenog i političkog sistema.

  • Gospodin Petke me je uvjerio da fondacija na čijem je čelu podržava nova mlada lica na političkoj sceni u BiH, te da se nakon što pandemija virusa korona bude zaustavljena, možemo vratiti čvršćoj saradnji, izgradnji Bijeljine na temeljima vladavine prava, dovođenju investitora i novim zapošljavanjima – istakao je Petrović.

Direktor Fondacije „Кonrad Adenauer“ Sven Petke čestitao je Petroviću i njegovom timu na sjajnom izbornom rezultatu.

  • Pred gradonačelnikom Petrovićem je zanimljiv period, kao i pred stanovnicima Bijeljine, a ja sam danas imao priliku da saslušam nove planove i programe koje je gradonačelnik osmislio sa svojim timom. Кoncept Bijeljine kao grada budućnosti ima veliki potencijal, a važno je da shvatimo da se ovaj grad i njegov gradonačelnik bave istim temama kao i gradonačelnici gradova u Njamačkoj, što je prilika da učimo jedni od drugih, ali i da sarađujemo – naglasio je Petke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!