Načelnici opštine Jezero Snežani Ružičić “Večernjakov pečat” za poduhvat godine

U prostorijama Opštine Jezero, potpisan je Sporazum o realizaciji zajedničkih aktivnosti u praćenju projekta Naša – Misija na Mars 2020. godine. Potpisnici sporazuma su rektori Univerziteta oba entiteta, iz Banja Luke, Mostara, Sarajeva kao i predstavnici opštine Jezero.

Podršku za ovaj projekat su pružili, Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Potpisivanje sporazuma ima za cilj utvrđivanje uslova, načina saradnje i zajedničkih aktivnosti u praćenju projekta Nasa radi budućeg naučno-istraživačkog rada. Sporazum je ujedno promovisanje opštine Jezero i oba entiteta BiH.

Dogovoren je i zajednički prijedlog Projekta osnivanja edukaciono-istraživačkog centra iz astronomije i astrofizike u opštini Jezero.

Načelnica opštine Jezero na Zemlji, Snežana Ružičić, dobila je nagradu za Poduhvat godine. Jedan krater na Marsu ponio je ime Jezera.

Među 150 nominacija, načelnica je briljirala i osvojila nagradu “Večernjakov pečat 20”.

Prilikom dodjele priznanja Snežana je rekla: ”Nagradu dijelim sa svim medijima, novinarima, dopisnicima, kako domaćim, tako i širom regije, bez kojih ova vijest ne bi toliko daleko stigla. Hvala onima koji su vjerovali u to da je moguće da se čuje za Jezerce u cijelom svijetu.”

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!