MUŠKARCA UGUŠIO DIM Stanari bježali OD VATRE i s užasom gledali NEIZVJESNE SCENE (VIDEO)

Dramatično je jutros bilo u sarajevskom naselju Tibra 2, gdje je oko četiri sata izbio požar na automobilu u podzemnoj garaži zgrade.

Stanare su probudili vatra i gust dim iz garaže, nakon čega su pozvali vatrogasce.

Kako su ispričali za Avaz, zavladala je velika panika među mještanima, koji su istrčali iz stanova i s užasom gledali neizvjesne scene.

Naime, zbog nepropisno parkiranih automobila, prilaz garaži iz koje je buktala vatra vozilu Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo bio je blokiran.

Dok su vatrogasci pokušavali doći do požara, stanari su spasavali komšije u nemoći, iznosili starije osobe i djecu iz zgrade, a, kako su nispričali, na nekoliko stanova su morali razvaliti vrata.

Iz MUP Kantona Sarajevo su naveli da su o požaru obaviješteni jutros u 4.35.

– Operativni centar Uprave policije MUP KS obaviješten je da je došlo do požara u garaži stambene zgrade u ulici Stupska broj 19, opština Ilidža, koji je, prema prvim informacijama, zahvatio dva vozila parkirana u toj garaži i na njima je nastala materijalna šteta. U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečena je jedna osoba u besvjesnom stanju te je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovao smrt osobe. Sumnja se da je smrt nastupila usljed djelovanja dima. Još tri osobe su prevezene na daljnje ukazivanje ljekarske pomoći u UKC Sarajevo i van su životne opasnosti – navedeno je u saopštenju MUP KS.

Nakon što je ugašen požar, mještani Tibre panično su tražili svoje automobile u garaži. U zgradi u kojoj je izbio požar isključena je struja te je samim tim traženje vozila bilo otežano.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!