Mladić sa probnom dozvolom izazvao sudar, u autu imao marihuanu

Bojan Perać (31), vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća, poginuo je juče rano ujutro u Zemunu u Beogradu, i to u blizini svog doma, u sudaru pežoa 308 i dva autobusa, koji je, kako se sumnja, izazvao 21-godišnji Adam R., vozač sa probnom dozvolom u čijem je automobilu nađena kesica marihuane.

Perać je upravljao autobusom na liniji 15, i prazno vozilo je krenulo iz garaže ka okretnici “Gornji grad”, gdje je trebalo da počne smjenu. Međutim, vozač pežoa Adam R. nije ispoštovao zeleno svjetlo na semaforu već je velikom brzinom iz Tršćanske ulice uletio u Ulicu cara Dušana. Tu je, sa bočne strane, udario u autobus “Unikopa” na liniji 45, kojim je upravljao Dragomir Ž. (52).

Od siline udarca, autobus privatnog prevoznika prešao je u suprotnu traku i direktno naletio na vozilo kojim je upravljao Perać, koje se kretalo svojom saobraćajnom trakom.

“Udarac je bio silovit! O tome svjedoči i to da je autobus na liniji 15 udario u semafor i bukvalno ga iščupao iz zemlje, a zatim se odbio na trotoar. Autobus na liniji 45 čim je udario u vozilu kojim je upravljao Perać, odbio se i udario u zid kuće broj 315, na drugoj strani ulice. Prednji dio autobusa GSP je u tom naletanju potpuno uništen, izgužvan, a srča od šoferšajbne se rasula i pala na vozača. Isjekla ga je svuda po licu i tijelu, iskrvario je, a pritom je zadobio i silne povrede prilikom udarca drugog autobusa u njegovo vozilo”, saznaje “Blic” od sagovornika upoznatog sa istragom nesreće u Zemunu.

U tom naletanju pežoa 308 na autobus privatnog prevoznika, povrijeđena su obojica šofera, Adam R. i Dragomir Ž., i putnica autobusa Merima K. (53).

Na mjesto nesreće ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći, koje su povrijeđene prevezle u bolnicu. Niko od njih nije životno ugrožen, a nakon što je Adamu R. ukazana ljekarska pomoć, uhapšen je zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je stradao vozač GSP.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!