MLADI VRATILI SJAJ IGRALIŠTU U BATКOVIĆU (foto)

Pedesetak omladinaca učestvovalo je u današnjoj akciji uređenja fudbalskog igrališta u krugu područne Osnovne škole “Sveti Sava” u Batkoviću sa jednim ciljem – oživljavanja zdravog mjesta okupljanja u seoskoj sredini.

Organizatori su Bijeljinsko udruženje mladih /BUM/ u saradnji sa Studentskim parlamentom Univrziteta u Istočnom Sarajevu.

Anđela Janjić iz Bijeljinskog udruženja mladih istakla je da je ovo njihov skromni doprinos kojim podstiču školarce, ali i generalno mlade, da vode računa o sportskoj infrastrukturi i nastave da čuvaju i održavaju ovo što je danas za njih urađeno.

Ona je navela da su omladinci akciju započeli jutros, te su očistili teren, iscrtali linije i ofarbali golove, kao i da su ponosni zbog velikog odziva studenata sa svih fakulteta.

“Pokazali smo da uz minimalna ulaganja možemo da organizujemo nešto od značaja za mlade u Batkoviću, što će im ostati za trajno korištenje”, izjavila je Janjićeva novinarima.

Кatarina Tomanić iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu kaže da im je zadovoljstvo da rade sve što je u interesu lokalne zajednice.

“Škola u Batkoviću ima potencijal i pohađa je veliki broj đaka. U sela treba mnogo ulagati, da bi ona opstajala, a bez opstanka sela neće biti ni života u gradu”, rekla je Tomanićeva.

Predsjednik Mjesne zajednice Batković Boriša Stevanović zahvalio je organizatorima za današnju akciju i dodao da Osnovnu školu u ovom selu pohađa oko 200 đaka.

“Vjerovatno će se sada više djece okupljati ovdje i poslije škole. Mališani su ovdje zainteresovani za sport. Nadamo se da će ponovo zaživjeti igranje i fudbala i košarke”, rekao je Stevanović.

Nakon aktivnosti uređenja igrališta, uslijedilo je odigravanje turnira u malom fudbalu i druženje mladih.

Akciju su podržali i narodni poslanik iz Batkovića Dragan Кnežević i predsjednik gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!