MILOVANOVIĆ: INVESTIRANO SAMO 6.000 КM OD PLANIRANIH 1,8 MILIONA КM

BIJELJINA, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ – Šef Кluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Miroslav Milovanović kritikovao je nerad gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Gradske uprave koja je od 1,8 miliona maraka namijenjenih za investicije za pola godine realizovala samo 6.000 КM.

“Investicije koje je skupštinska većina amandmanom smanjila sa 2,4 na 1,8 miliona maraka, kada smo nazvani hijenama i koalicijom koja urušava investicije u gradu, gradonačelnik je za šest mjeseci izvršio od nula do svega nekoliko procenata, ukupno 6.000 maraka, a sada kroz rebalans predlaže dodatno smanjenje za 200.000 maraka”, rekao je Milovanović novinarima u pauzi skupštinske sjednice.

On je dodao da skupštinsku većinu ne iznenađuje ovakvo mijenjanja mišljenje i takav pristup gradonačelnika prema budžetu grada i njegovom izvršenju.

Milovanović je kritikovao gradonačelnika i zbog povećanja plata zaposlenih u Gradskoj upravi, iako su smanjene plate zaposlenih u svim javnim ustanovama i preduzećima u nadležnosti grada, čime je ispoštovana preporuka Ministarstva finasija.

Prema njegovim riječima, u gradskom budžetu bi trebalo da bude ušteđeno 300.000 КM godišnje na ime plata jer Bijeljina nema zamjenika gradonačelnika ni 10 načelnika gradskih odjeljenja.

“Izvršenje budžeta grada od 39 procenata bilo bi solidno da, ako se izuzmu plate, ništa od najavljenih investicija nije se desilo i izvršenje je od nula do nekoliko procenata”, zaključio je Milovanović.

Gradonačenik Ljubiša Petrović je u obraćanju medijima odbacio kritike skupštinske većine za nerad i najavio početak izgradnje vatrogasnog doma i izradu pet regulacionih planova, navodeći da je 70 odsto područja grada bez regulacionih planova.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!