MAJEVIČКI SOКOLOVI ORGANIZOVALI DRUGI TURNIR U OBARANJU RUКE

U loparskom Centru za kulturu održan je 2. amaterski turnir u obaranju ruke na kome su učestvovali takmičari iz Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH, Makedonije i Crne Gore.

Na turniru je nastupilo oko 70 takmičara, žene u jednoj dobnoj grupi i kategoriji, a muškarci su se takmičili u kategoriji seniori do 85 kilograma i preko 85 kilograma i juniori.

Turnir je organizovalo Sportsko udruženje „Majevički soko“, uz podršku opštine Lopare, a svečano ga je otvorio Želimir Nešković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsjednik Sportskog udruženja
” Majevički soko“ Ilija Despotović je izrazio zahvalnost opštini Lopare, načelniku Radi Saviću i svima koji su doprinijeli u organizaciji turnira.

“Trenutno imamo 25 članova u klubu, 18 muškaraca i 7 žena i želimo nastaviti aktivnosti u ovom sportu i u budućnosti”, rekao je Despotović.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković je naveo da opštinska uprava Lopare podržava organizaciju pomenutog događaja, te posebno istakao rad Ilije Despotovića osnivača kluba u Loparama i njegove takmičarske uspjehe.

“Opštinska uprava će nastojati da stoji iza ovog kluba, koji će vjerujem doživjeti veću masovnost”, zaključio je Nešković.

Predsjednik Srpske unije za obaranje ruke Miloš Zeljić je izrazio zahvalnost organizatorima takmičenja u Loparama i posebno naglasio uspjehe kluba “Srpski soko”, čija su dva-tri člana na turnir u Srbiju prvi put došli kao gledaoci, da bi na narednom takmičenju došlo njih dvadeset i uzeli mnogo pehara i medalja, a Ilija Despotović je postao državni prvak Srbije.

On je najavio svaku moguću pomoć za loparski klub od njega lično i Srpske unije za obaranje ruke.

“Imamo sve više takmičara, a mogu da primijetim da Majevički sokolovi okupljaju sve više ljudi, sve su snažniji i biće pozvani na državno prvenstvo Srbije u martu.

Od njih očekujem velike rezultate, posebno od Despotovića i Sekulovića”, rekao je Zeljić.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!