KAZNA 300 MARAKA: Bijeljinka istresla pepeo u kanalizaciju, istopila cijevi

Sa 300 maraka biće kažnjena Bijeljinka, koja je proteklih dana zbog odlaganja pepela u kanalizaciju istopila oko šest metara cijevi, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.

Sve se ovo dogodilo u Ulici Dimitrija Tucovića, gdje su u toku radovi na sanaciji i zamjeni kanalizacionih cijevi koje su uništene. 

Iz bijeljinskog Vodovoda i kanalizacije su za InfoBijeljina potvrdili da im je prijavljen slučaj, te da su radovi u toku. 

„Gospođa je bacala pepeo u otvore i time napravila štetu, jer je u pepelu bilo nesagorjelog žara koji je prouzrokovao topljenje. Prvo je Vatrogascima prijavljeno da iz šahtova izlazi dim, a oni su po izlasku na teren lokalizovali i spriječili dalju paljevinu. Upoznali su nas sa tim i naše ekipe su izašle na teren i dalje postupaju na saniranju svega toga“, rečeno je za InfoBijeljina u Vodovodu. 

Dodaju da je oko šest metara cijevi istopljeno i da se one moraju zamijeniti. 

Sa ovim slučajem je upoznata i Komunalna policija koja je uručila prekršajni nalog ženi u iznosu od 300 maraka. 

„Uručen joj je prekršajni nalog jer je odlagala pepeo na način na koji nije smjela. Biće joj naplaćena kazna od 300 maraka, a ukoliko izmiri u roku od sedam dana, kazna se polovi“, potvrđeno je za InfoBijeljina u Komunalnoj policiji. 

Dodaju i da dalje postupanje vodi Stambeno-komunalno odjeljenje, kako bi se morao sanirati i srediti put, koji je propao nakon topljenja cijevi. 

„Šteta koja je prouzrokovana mora se srediti i sanirati, ali se sudskim putem moja naplatiti trošak na ime pričinjene štete na putnoj infrastrukturi, ukoliko ona sama ne prihvati troškove saniranja“, dodali su iz Komunalne policije. 

Komentariši

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!