Još nije vrijeme da djeca idu u školske klupe!

“Nakon navoda da ćete od ponedeljka dozvoliti odvijanje nastave u svim školama u Republici Srpskoj, ja kao roditelj ali i medicinski radnik, imam potrebu da Vas zamolim da, kada je u pitanju Banjaluka i srednje škole u istom gradu, to jos uvijek ne radite, barem ne do proljetnog raspusta”, kaže se u saopštenju upućenom svim nadležnim institucijama.

Još nije vrijeme da djeca idu u školske klupe!

U saopšenju se dodaje da smo svjedoci da je broj hospitalizovanih na Paprikovcu danas veći nego na dan kada ste, potpuno opravdano, zatvorili škole.

Više razloga za moju molbu postoji: 

“1. Proljetni raspust je uskoro, spojite online do poslije raspusta, kako roditelji za samo 10 dana ne bi morali da kupuju po 2-3 mjesečne karte

2. Djeca, a posebno srednjoškolci, VELIKI su prenosioci ali i zaraženi

3. Mnogo profesora je u izolaciji

4. Od 6 časova, srednjoškolci imaju u prosjeku dva ili tri, u trajanju od 20 minuta a ostatak vremena provode u kafanama. Suvišno je govoriti šta to dalje znači u epidemiološkom smislu.

5. Naredba da u autobusima bude onoliko putnika koliko ima sjedišta, NEĆE BITI MOGUĆA ZA ISPOŠTOVATI, u vrijeme kada starija djeca i srednjoškolci idu u školu, posebno u prigradskim linijama, primjer je relacija Banjaluka-Kneževo, radnim danima u 12h, zatim linije prema Potkozarju, Dragočaju ali i mnoge druge. To lako možete da provjerite”, ističe se u saopštenje.

“Da napomene da je ovog puta online nastava mnogo kvalitetnija od časa od 20 minuta, jer traje 45 minuta i profesori se uživo uključuju i predaju učenicima. Još mnogo razloga je koje bih mogla da navedem, ali se nadam da će i ovo biti dovoljno, kako bi moju molbu uzeli u obzir.

Da napomenem da je ogroman broj roditelja, posebno iz Banjaluke koji misle isto kao ja, ali želimo da se sve ovo riješi što razumnije, da svi zajedno izadjemo iz ove situacije, i na pamet nam ne pada da dižemo bune, kao “fb-roditelji” iz malih mjesta koji su prijetili kojekakavim bojkotima”, ističe se u saopštenju.

Autor: Medicinska sestra i majka dvoje djece, ime poznato redakciji.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!