Izvršni komitet SNSD o Ustavnom sudu BiH “NAKARADA PRAVNOG SISTEMA”

Izvršni komitet SNSD podržao je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Srpske na temu antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

Lider SNSD Milorad Dodik je rekao da je dogovoreno da se na sjednici obrate lideri stranaka i šefovi poslaničkih klubova partija koje su učestvovali u dogovoru, te da će parlamentarni zaključci biti usaglašeni nekoliko časova prije sjednice NSRS.

– Važno je očuvari jedinstvo RS u ovom pitanu. Ovo je ustavna i politička malverzaija. Ovo je crvena linija našeg odnosa. Ne možemo da prihvatimo, bez obzira na floskuje, da su sudske odluke obavezujuće. To piše u udžbenicima, ali je u praksi ovaj sud nakarada pravnog sistema. Ovo je dio ukupne kompozicije protiv RS. Ova generacija političara ostaće istrajna na pitanjima koja smo sada rekli. Imajući u vidu specifičnosti rada u organima BiH, rekli smo da svagdje gdje možemo odmah zaustavimo odluke, a tamo gdje moramo da glasamo, da budemo protiv. To ste danas mogli da vidite u Domu naroda BiH gdje su naši delegati bili protiv, a SDS uzdržan. Neće proći ni jedna odluka ni u Predstavničkom domu BiH – poručio je Dodik.

Dodao je da je na ovaj način “posložen novi prioritet na nivou BiH”.

– Morate poštovati odluke pravosuđa koje su zasnovane na pravu. Ovo nije pravo, ovo je podvala, prevara Srbima. Oko 90.000 hektara je obuhvaćeno ovom odlukom, to je teritorija grada Trebinja – rekao je Dodik.

Foto: SNSD Milorad Dodik/Twitter

Govoreći o sinoćnom sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte u Predsjedništvu BiH, Dodik je rekao da su oni upoznati da sa zahtjevima za odlazak stranih sudija i promjenom načina rada Ustavnog suda BiH.

– Kada to pitanje riješmo, nastavljamo da radimo. Može za sedam, dana. Ako to bude trajalo sedam godina, onda vjerovatno nema BiH – rekao je Dodik.

Kaže da je Izvršnom komitetu raspavljano i o stanju u Elektroprivredi RS i naglasio da u ovoj godini neće biti psokupjenja struje za građane.

– ERS se sada priprema da kroz stimulacije umanji jedan broj ljudi. Niko neće biti istjeran. Oni će moći ponovo da se zaposle, ali neće u ERS – naglasio je Dodik.

Dodao je da će SNSD, nakon što završi organizacione priprema za lokalne izbore, početi da održana i konferencije na koje će pozivati i sve one koji misle drugačije od SNSD.

– Pozvaćemo i onog Puhala, i onog Kazaza. Ako neće da dođu, ne moraju. Ali, mi ćemo ih pozvati. To je odgovornost SNSD kao stranke – rekao je Dodik.

Komentariši

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!