Izlaznost do 9 sati 5,8%. Biračka mjesta otvorena, ali i dalje ima opstrukcija

Izlaznost na referendum za opoziv Gradonačenika Bijeljine do 9 sati je 6.310 glasača odnosno 5,8% izjavila je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Biračka mjesta na referendumu o opozivu gradonačelnika Bijeljine otvorena su, ali i dalje ima problema sa posmatračima i predsjednicima biračkih odbora ispred političkih subjekata koji su pozvali građane da postupaju mimo zakona i pravila, propisanim za ovaj postupak, izjavila je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Prema njenim riječima, opstrukcije su zbog paravana na kabinama za glasanje. “Gradonačelnik /LJubiša Petrović/ javno je pozivao putem svog `Fejsbuk` profila, kao i SDS i na tribinama, da na biračkim mjestima gdje ne budu paravani okrenuti onako kako on želi, a ne u skladu sa Izbornim zakonom Republike Srpske i Pravilnikom /o sprovođenju opoziva/, neće dozvoliti sprovođenje izbornog procesa i da su spremni na rigoroznije mjere”, rekla je Božićeva.

Ona je dodala da se to, nažalost, događa na velikom broju biračkih mjesta jer se ti posmatrači kreću, naprave problem na jednom biračkom mjestu i nastave na drugo. Božićeva je navela da opstrukcije prijavljuju nadležnim organima i “u hodu” rješavaju probleme.

“Odgovorno tvrdim da će Komisija ispoštovati zakonske i podzakonske propise i da će postupak opoziva biti sproveden bez obzira na sve opstukcije”, istakla je Božićeva. Predsjedik Komisije je ponovila da moraju raditi u skladu sa zakonom i podzakonskim propisima i uputila apel članovima biračkih odbora, posmatračima i političkim subjektima da se to poštuje.

“Nemojte tjerati ljude da rade protivzakonite radnje jer će oni za njih odgovarati”, poručila je Božićeva. Građani Bijeljine danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića, a pravo glasa ima oko 112.000 birača. 

Izvor Srna/Bijeljina danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!