Ima li ovde Srba osim Gojka Raičevića?

Slučaj Gojka Raičevića koji ovih dana leži u bolnici boreći se za svoj život pokazuje da kao Srbi još uvek nismo naučili lekcije iz pripovetke Laze Lazarevića ,,Sve će to narod pozlatiti“ – ovako predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev opisuje situaciju u kojoj se trenutno nalazi srpski novinar, patriota i aktivista iz Crne Gore, urednik najuticajnijeg portala IN4S i jedan od osnivača Srpske kuće u Podgorici.

Svi mi danas tražimo u Crnoj Gori Srbe nalik na svoje junačke pretke koji su stradavali za srpstvo, a ne čuvamo i ne branimo one koji u nemogućim uslovima žive takav život, ne pristajući na ucene i ne plašeći se čak ni pretnji ubistvom. Takav je Gojko Raičević, definicija i institucija Srbina danas, a kakvi smo svi mi koji takve ljude ne afirmišemo i ne dajemo im zasluženo mesto u državi i društvu, pitanje je koje svako od nas treba sebi da postavi – naglašava Đurđev.

Više puta sam boravio u Crnoj Gori i imao priliku da vidim koliku popularnost uživa Gojko, zato što je ostao nepokolebljivi Srbin iz Crmnice, zato što je primao pendreke i suzavce kada drugi nisu ni izlazili na proteste, zato što se nikada nije prodao ni Milu Đukanoviću ni bilo kome. Zato što se nije odrekao ni jednog prijatelja i nije se odrekao ni jednog neprijatelja.

Zato je, nažalost, njegova sudbina ovih dana nalik na sudbine hiljada preživelih Solunaca na koje je država posle 1918. zaboravila, pa je baš zato i završila kako je završila – zaključuje Đurđev navodeći da ne poznaje čoveka u Crnoj Gori koji ima bolje reference za ulazak u politiku i vršenje neke od javnih funkcija u ime srpskog narod od Raičevića. To vidi čitavo srpstvo, to vide Srbi u Crnoj Gori, to vidi i Srbija i srpsko rukovodstvo koje je svesno značaja srpskog sveta i adekvatno će odgovoriti svakom izazovu – zaključuje Đurđev.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!