Hoće li biti dogovora: Ugovor predat Patrijaršiji

Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno je završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše, izjavio je sinoć crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić.

Hoće li biti dogovora: Ugovor predat Patrijaršiji

– Očekujemo odgovor. Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i Njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negdje da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što prije potpiše. Јa ne želim da prejuduciram vrijeme, a vrijeme je najbolje kada se dvije strane dogovore – rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

Ističući da je vlada u Podgorici “apsolutno spremna”, on je naveo da je Temeljnim ugovorom i zakonom sve jasno definisano i da je to “novi početak dobrih odnosa između Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije Budimljanko-nikšićke, Eparhije Mileševske i Eparhije Zahumsko- hercegovačke”, prenose Vijesti.

– Јa znam da su u ovu priču uključeni i mnogi politički akteri, ali ne želim o tome da razmišljam jer ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje odnosa države i crkve koji mora biti uređen i da napokon jednom za vazda stavimo tačku na taj dio da se crkva miješa u državu ili da se država miješa u pitanje crkve – rekao je Krivokapić. 

(Agencije/Bn)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!