Gradski štab: Obavezne mjere ostaju na snazi

Važenje zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona produžen je do 6. jula.

Među tim mjerama su i obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima, obavezno držanje fizičke udaljenosti u zatvorenom i otvorenim prostorima, dezinfekcija ruku i prostorija, zabrana okupljanja više od pedeset ljudi, odnosno, ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 23.00 časa.

Prema Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, ukinuti su regionalni karantini, među kojima je bio u karantin u Domu učenika u Bijeljini, a lica koja su bila smještena u karantine upućena su u kućnu izolaciju.

Od 1. jula pacijenti sa srednjim i teškim simptomima bolesti biće upućivani na bolničko liječenje, a lica bez simptoma ili blažim simptomima u kućnu izolaciju.

Poštovanje mjere kućne izolacije sprovodiće Komunalna policija, a timovi porodične medicine su zaduženi za praćenje zdravstvenog stanja lica u kućnoj izolaciji.

Centri za zaštitu mentalnog zdravlja pri domovima zdravlja dužni su da osobama u izolaciji obezbijede psihosocijalnu podršku.

Gradski štab za vanredne situacije ponovo poziva građane, ustanove i preduzeća da se, poštujući sve mjere opreza, odgovorno odnose prema svom i zdravlju sugrađana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!