(Foto) Najmlađi u posjeti RiTe Ugljevik – Aktiv žena Sindikataorganizovao posjetu djece zaposlenih ugljevičkom gigantu

Aktiv žena Sindikata Rudnika i Termoelektrane Ugljevik organizovao je danas posjetu djece svojih radnika ugljevičkom gigantu. Nekoliko stotina mališana radnika zaposlenih u RiTe Ugljevik imalo je priliku da iz prve ruke vidi kako izgleda Površinski kop Bogutovo selo.

Ovo je prvi put da organizujemo ovu vrstu ekskurzijeza najmlađe, i drago mi je da je odziv zaista nadmašio naša očekivanja. Zahvalnost dugujemo i Upravi, koja je imala maksimalno razumijevanje i izašla nam je u susret na svaki način kada je organizacija u pitanju. Djeci je bilo zabavno, a kroz igru su nešto i naučili. Naše kolege sa rudnika su im danas pokazali dio mehanizacije koja se koristi za iskopavanje i transport uglja, kao i osnovne elemente zaštite na radu, istakla je Brižita Ivković, predsjednica Aktiva žena Sindikalne organizacije RiTE Ugljevik.

Drago mi je da vidim ovoliko mališana, i mislim da je ovo najmlađi uzrast koji je do sada posjetio naš rudnik. Ovo je jedan od načina da i djeca vide gdje to rade njihovi roditelji, ali i da im se ukaže na važnost poslova kojim se oni bave, pa i našeg preduzeća u cjelini Nadam se da će mališani ponijeti odavde lijepe utiske, te da će ove vrste okupljanja postati praksa i narednih godina, rekao je ispred Uprave Dragiša Vidaković, izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika.

Djeca su sve demonstracije rudara pratila sa velikim zanimanjem, a pokazano im je kako izgleda rudarska oprema i šta jedan radnik na površinskom kopu treba da posjeduje od opreme. Uz slikoviti prikaz objašnjeno im je šta je zadatak i posao rudara, te kakve su im radne obaveze. Nakon obilaska samog kopa, za mališane je bio organizovan i ručak u rudarskom restoranu preduzeća.

Za mališane je ovo bila svojevrsna ekskurzija i jedinstveno iskustvo, a mnogi su prvi put vidjeli velike rudarske mašine i ovu vrstu mehanizacije.

Meni se najviše svidio damper, nisam nikad vidio nešto tako veliko. I svidio mi se restoran, jer je bilo pomfrita sa kečapom. Baš sam srećan što su me mama i tata doveli, rekao je u dahu šestogodišnji Lazar.

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!