DOKTORI UPOZORAVAJU “Prije nego što odete na bazen, dobro razmislite”

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović rekla je danas na konferenciji za štampu kriznog štaba da voda na bazenima ne predstavlja toliko rizik za prenos korona virusa, već da su najveći rizik korisnici tih površina. Jovanovićeva je naglasila da je važno ponašanje, odnosno primjena mjera.

– Bazen i sama voda, prema najnovijim istraživanjima, ne predstavljaju toliko rizik za prenos virusa. Jedini i najveći rizik su korisnici tih površina – objasnila je ona.

Rekla je da je, za smanjenje rizika, neophodno obezebijediti distancu i izvršiti trijažu ljudi, apelom da ne dolaze na takva mjesta ako su bolesni, prenosi Blic.

– Ako je moguće obezbijediti distancu na plažama rizik je manji, podvukla je ona.

Prije nego što se ode na takva mjesta, savjetuje, da se dobro razmisli.

Direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević, na pitanje da li postoji mogućnost zaštite od virusa ishranom ili dodacima, rekao je da nije potrebno preventivno uzimati lijekove kao što su antibiotici.

– Dovoljno je odmoriti organizam. Znam da je teško u stresnim vremenima biti van stresa. Organizam koji je odmoran, u koji unosi dovoljno tečnosti, minerala i vitamima, maksimalno je spreman na odbranu, rekao je on.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!