Do 1. septembra registracija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da 1. septembra u ponoć ističe rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH za lokalne izbore koji će biti održani 15. novembra.

Državljani BiH koji su u inostranstvu, a bili su registrovani za glasanje iz inostranstva na izborima održanim 2018. godine, ukoliko ponovo žele da glasaju iz inostranstva moraju popuniti obrazac PRP2 i sa kopijom važećeg identifikacionog dokumenta dostaviti ga CIK-u.

Ostali državljani BiH koji žele da glasaju iz inostranstva na predstojećim izborima popunjavaju obrazac PRP1 i uz prateću dokumentaciju dostavljaju CIK-u.

Prijavne obrasce PRP1 i PRP2 sa uputstvom o načinu prijave i dostavljanja birači mogu preuzeti na Internet stranici CIK-a BiH.

Na ranijim izborima CIK BiH je personalizovane obrasce PRP2 dostavljao na adrese birača koji su na posljednjim izborima bili registrovani da glasaju izvan BiH.

“Zbog činjenice da nisu obezbijeđena sredstva za sprovođenje izbora, pa samim tim nije bilo moguće ovaj put blagovremeno provesti nabavku usluge poštanske dostave obrazaca, birači mogu i ove obrasce preuzeti na našoj internet stranici”, navode danas iz CIK-a.

Osim preciznog pisanih uputstava, vodiča i obrazaca PRP1 i PRP2, na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH objavljen je i video-spot o popunjavanju i dostavljanju ovih obrazaca.

Izradu spota pomogla je Misija OEBS-a u BiH.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!