ĐURĐEVIĆ: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta, kao i odluku kojom se daje bankarska garancija na milion КM za eksproprijaciju i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za Drinski nasip.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević je rekao da su usvojili i odluku koja se odnosi na dodjelu bespovratnih 200.000 КM samostalnim preduzetnicima čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije.

“Usvojili smo i odluku kojom će se proširiti mjesno groblje u Batkoviću, što su podržali svi odbornici, kao i odluku o telekomunikacioni vodovima koji više neće ići ispod zemlje već preko bandera”, rekao je Đurđević.

Кada je riječ o Izvještaju o realizaciji budžeta za prvo polugodište, Đurđević je ocijenio da ništa kapitalno nije urađeno što “crno na bijelo” potvrđuje i dokument priložen odbornicima, koji danas nije dobio potrebnu podršku.

On je naveo da je u dokumentu navedeno da je za izgradnju komunalne infrastrukture, od predviđenih oko 1,8 miliona КM, utrošeno oko 6.000 КM što smatra “sramotom za grad”.

Đurđević je istakao da je i eksproprijacija, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa oko 30 odsto, a javna higijena odnosno oko tri odsto, realizacija kapitalnih investicija sedam odsto, a da je, gledano po odjeljenjima, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove imalo izvršenje oko 19 odsto, a Odjeljenje za prostorno uređenje oko 16 odsto.

“Ovo su odjeljenja koja treba da nose razvoj grada i mi nismo zadovoljni načinom na koji se on razvija”, rekao je Đurđević.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!