Detalji samoubistva pacijentkinje: Sa drugog sprata UKC-a skočila u smrt

Pacijentkinja S. D. (56) iz Ribnika skočila je juče sa drugog sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i na mjestu ostala mrtva.

Uviđajem je utvrđeno da se radi o samoubistvu, i da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

– Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da je žena skočila sa drugog sprata UKC RS. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci – navode u PU Banjaluka.

Tragedija se dogodila u 10.05, a Novosti saznaju da se sve odigralo iznenada, i da nije bilo naznaka da bi D. S. mogla nauditi sama sebi.

– Pacijentkinja D. S. bila je hospitalizovana u Klinici za unutrašnje bolesti i izvršila je samoubistvo skočivši sa drugog sprata – navode u Službi za informisanje UKC RS, gdje nisu mogli da otkrivaju više detalja.

Nezvanično, D. S. je skočila sa drugog sprata svoje bolničke sobe u atrijum, odnosno unutrašnje dvorište UKC. Tome je svjedočilo nekoliko pacijenata, koji su u šoku, kao i kompletno osoblje klinike. Motivi zbog kojih se D. S. odlučila na ovaj korak nisu poznati. Nagađa se da je zbog zdravstvenog stanja sama sebi željela da prekrati muke.

Nažalost, ovo nije prvi ovakav slučaj koji je potresao UKC. U decembru prošle godine P. S. (56) iz Banjaluke izvršio je samoubistvo skočivši sa četvrtog sprata svoje bolničke sobe.

On je bio hospitalizovan u Klinici za plućne bolesti, a dijagnostikovano mu je neizlječivo hronično oboljenje pluća. Iz UKC je tada saopšteno da je taj tragični događaj bio potpuno neočekivan, jer pacijent tokom liječenja nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti.

Nekoliko minuta prije tragedija pacijenta je obišla odeljenjska medicinska sestra. Kada se ona udaljila od radnog pulta, pacijent je iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio. Pao je na beton, između dva krila zgrade, i ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali, nažalost, pomoći mu nije bilo.

(Atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!