Bijeljinci najbolji fizičari regije Birač i Semberija

Učenik Tehničke škole /TŠ/ “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine Eloi Madani osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike za učenike od prvog do četvrtog razreda srednjih škola regije Birač i Semberija, održanom u Zvorniku.

Drugo mjesto pripalo je Vladanu Mićiću, a treće Nikoli Nikoliću, učenicima bijeljinske TŠ “Mihajlo Pupin”.

U konkurenciji drugih razreda, prvo mjesto pripalo je Danilu Biračkoviću iz Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Petar Kočić” iz Zvornika, drugo su podijelili Lazar Petković iz zvorničkog SŠC “Petar Kočić” i Elena Mirković iz TŠ “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, dok je treće mjesto osvojio Mateja Krstić iz bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”.

Prvo mjesto u konkurenciji učenika trećih razreda podijelili su učenici TŠ “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine Stefan Josipović i Miodrag Ostojić, drugo mjesto dijele učenice Gimnazije “Filip Višnjić” iz Bijeljine Katarina Simojlović i Jelena Ijačić, a treće mjesto je pripalo učeniku Stefanu Lazareviću iz SŠC “Milorad Vlačić” iz Vlasenice.

Kod četvrtih razreda, najbolji rezultat ostvario je Strahinja Prodanović iz TŠ “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, drugo mjesto podijelili su Marija Blagojević iz SŠC “Srebrenica” i Nedeljko Ćuso iz Gimnazije “Filip Višnjić” iz Bijeljine, a treće mjesto je osvojio Kristijan Stojanović iz Gimnazije “Filip Višnjić” iz Bijeljine.

Takmičenje su zvanično otvorili direktor SŠC “Petar Kočić” Biljana Pisić i nadzornik za fiziku u Republičkom pedagoškom zavodu Milko Babić, koji su nagrađenim učenicima uručili diplome.

Na takmičenju u SŠC “Petar Kočić” učestvovala su 33 učenika iz desetak škola regija Birač i Semberija. Na regionalnom takmičenju učenika srednjih škola iz regija Birač i Semberija iz ruskog jezika koje je održano u Srednjoškolski centar /SŠC/ “Petar Drugi Petrović NJegoš” u Šekovićima, učenica zvorničkog SŠC “Petar Kočić” Jelena Sandić osvojila je prvo mjesto.

Jelenin mentor, profesor Mirjana Trebinjac Bošnjak istakla je da je Sandićeva do prvog mjesta došla osvojivši 48 bodova, od mogućih 50. Sandićevoj ovo nije prva nagrada iz poznavanja ruskog jezika jer je prošle godine osvojila dvije nagrade na međunarodnim takmičenjima. Na takmičenju je učestvovalo 10 učenika iz šest škola regija Birač i Semberija.

Izvor Srna

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!