BIJELJINA: USLOVI U KARANTINU SU VRLO DOBRI

Danas smo razgovarali sa Amelom Buljugijom, osobom koja je izašla iz karantina prije četiri dana. Amela je boravila u karantinu u fiskulturnoj sali u Bijeljina, a za portal mojabijeljina.com govorila je otvoreno o uslovima u karantinu:

Pri dolasku u karantin u fiskulturnu salu dočekala nas je nova postaljina, jorgani i madraci. Iskreno, oduševila sam se.

Svaki dan smo imali dovoljno tople vode, po tri tuša imali su muškarci i žene, a jedina zamjerka je nedostatak mokrih čvorova. Naime, u muškoj i ženskoj svlačionici ima po jedan mokri čvor, što je nedovoljno. Ono što je jako bitno da je bilo sve čisto i uredno – rekla je Amela i dodala:

Što se tiče hrane, tu posebno nemam zamjerki. Svakodnevno nam je stizala svježa i ukusna hrana. Ono što je bitno da se naglasi da su hranu dostavljali u dva menija, tj. pazili su na osobe sa različitim religijskim uvjerenjima – kazala je Amela.

Hrana u karantinu u Bijeljini

Sinoć smo imali situaciju da se pojedinci žale na uslove u karantinu. Znamo da ste boravili u isto vrijeme sa osobama koji su se žalili. Možete li nam dati više informacije?

Upravo gospodin sa bradom, kojeg smo imali priliku da vidimo na snimku ne poštuje pravila koja su naložena. Kreće se po karantinu, ometa ostale, ne nosi zaštitnu opremu. Na žalost, imali smo priliku jutros da vidimo da je policiji prijavljena osoba iz karantina u alkoholisanom stanju koja je pokušala da pobjegne iz karantina i koja nije poštovala naredbe.

Moram da kažem da u sali ima 50 kreveta. Istina je da 10 kreveta nije u najboljem stanju. Mnogo su lošiji od mog kreveta. Moram još jednom da napomenem da svaki krevet ima novu posteljinu, madrace i jorgane.

Šta bi ste rekli za kraj razgovora?

Za kraj razgovora bi podjelila i ovo. Posljednju veče mog boravka u karantinu pozlilo mi je. Medicinska sestra koja je boravila sa nama, mislim da se zove Tanja, iste sekunde pozvala je hitnu pomoć koja došla za par minuta i bezbjedno me prevezna do hitne pomoći. Moram da pohvalim epidemiologa dr Mladena Grujičića kao i sve zaposlene koji su se ponijeli kao pravi profesionalci i koji su mi pružili adekvatnu medicinsku pomoć – zaključila je Amela za portal mojabijeljina.com.

IZVOR: mojabijeljina.com

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!