Bijeljina: Turistički sektor nije ugrozila ni pandemija

Prema podacima Turističke organizacije Grada Bijeljina u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 21.514 posjetioca, od kojih su 10.215 domaći, a 11.299 strani turisti. Ostvareno je 36.335 noćenja, a naplaćeno oko 65.000 maraka boravišne takse.

Uprkos pandemiji virusa korona, koja je ugrozila sve sfere privrednog i društvenog života, turizam na području Semberije bilježi pozitivan trend.  Direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljina Jasmina Abdulahagić  ističe za naš portal da najznačajniji prirodni resursi ovog kraja –  rijeka Drina, geotermalna voda, te bogati potencijali za vjerski, lovni i ribolovni turizam, privlače brojne turiste iz BiH, Srbije, ali i zemalja regiona.   

“Zbog povoljnog geografskog položaja i prirodnih i kulturno-istorijskih potencijala kojima raspolaže, Semberija je postala nezaobilazna turistička destinacija. Etno selo „Stanišići“, Hotel „Drina“ kao dio bogate istorije ovog grada, Banja Dvorovi sa ljekovitom, termalnom vodom, te manastiri poput Vasilija Ostroškog, Svete Petke i Tavne i dalje su najinteresantniji turistima. I sam Grad ima tradiciju, kulturu, istorijske objekte koje treba predstaviti posjetiocima. Tu su i brojni uostiteljski objekti, smještajni kapaciteti. Sve ove resurse i potencijale moramo iskoristiti kako bi naš kraj postao značajna destinacija na turističkoj mapi“, kaže za InfoBijeljina Abdulahagićeva. 

Ona dodaje da će do kraja godine Turistička organizacija Bijeljine urediti pješačku stazu dužine oko 1000 metara, od manastira Tavna do vodopada Skakavac u selu Banjica, te postaviti na gradskom trgu selfi znak po ugledu na druge gradove Srpske i susjedne Srbije.  

„Ovo su samo neki od projekata kojima nastojimo privući i zadržati turiste. Turizam kao privredna grana može da bude zamajac razvoja Semberije, ali i cijele Srpske“, kaže Jasna Abdulahagić. 

(InfoBijeljina, foto: Etno selo Stanišići)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!