BALAMAŽA CIK Ipak je Pranjić potpredsjednik Srpske iz reda Hrvata, a ne Begić

Centralna izborna komisija CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH 2022. godine prema kojoj je Davor Pranjić potpredsjednik iz reda hrvatskog naroda.

Član CIK Vlado Rogić rekao je Srni da Pranjić ima 111 glasova više od Ivana Begića. Na današnjoj sjednici CIK-a, na kojoj je donijeta odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske rečeno je da je najviše glasova iz reda Hrvata osvojio Begić.

Utvrđenim rezultatima za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, potvrđeno da je da je kandidat SNSD Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.

Ovom odlukom precizirano je da je na izborima za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Bošnjaka najviše glasova osvojio Ćamil Duraković. Odluku o utvrđivanju rezultata CIK je donio nakon što je po njegovoj naredbi od 10. oktobra izvršeno kontrolno brojanje glasova na izborima za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. 

(SrpskaInfo)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!